Ilahduta lähimmäistäsi Ihoklinikka Oivan lahjakortilla!

Lahjakortin voit noutaa hoitolasta, toimitamme lahjakortin halutessasi myös postitse tai sähköpostitse haluamaasi osoitteeseen.

Lahjakortin voit tilata puhelimitse 050-466 0878 tai sähköpostilla: info@ihoklinikkaoiva.fi

Lahjakorttimme ovat voimassa 12 kk ostopäivästä lukien, ja sen voi käyttää hoitoihin tai tuotteisiin.

Näin tilaat lahjakortin sähköpostilla:

 • kerro minkä hoidon tai summan haluat antaa lahjaksi
 • haluatko lahjakortin toimitettavan:
  • postitse
   • kerro vastaanottajan nimi ja osoite
  • sähköpostitse
   • kerro vastaanottajan nimi ja osoite
  • tai haluatko noutaa hoitolasta
   • kerro milloin haluaisit noutaa lahjakortin
 
 • Sähköpostilla tehtyihin tilauksiin lähetämme laskun sähköpostitse.

Yleisiä kysymyksiä kauneudenhoidosta

Minulla on atooppinen iho, enkä käytä koskaan muita kuin perusvoiteita, paitsi joskus on pakko käyttää kortisonivoiteita, kun ihottuma pahenee. Jotkut perusvoiteetkin kirvelevät ihollani. Minulla on myös pujoallergia. Uskaltaisinko mennä kosmetologille?

Atoopikon iho on hyvin herkkä ja reagoi ärtymällä ennalta arvaamattomasti kosmetiikan eri ainesosille. Silloin, kun iho on oikein kuiva, sitä voi ärsyttää yksinkertaisesti jopa liian vesipitoinen voide. Ihovoiteiden hajusteet saattavat myös ärsyttää herkkää ihoa. Koska sinulla on siitepölyallergia, voivat luonnonkosmetiikan kasviuutteet aiheuttaa joskus kutinaa ja nokkosrokkoa.

Kosmetologilla voit ihan hyvin käydä, kun herkkä ihosi ja allergia otetaan huomioon. Hoidossa käytettävien tuotteiden tulisi olla mieluiten hajusteettomia, eivätkä ne saisi sisältää ainakaan tavallisimpia allergiaa aiheuttavia kasviuutteita – etenkään mykerökukkaisia kasveja kuten kamomillaa ja kehäkukkaa. Allergiat ja ärstytysreatiot ovat yksilöllisiä,  joten kokeilemalla vasta selviää, sopiiko tietty tuote sinulle. Jos olet epävarma, voit pyytää kosmetologiltasi ensin pientä koehoitoa tai näytettä kotiin kokeiltavaksi.

Atoopikon kuiva iho hyötyy kosteuttavista hoidoista, joissa hieronnan ja naamion avulla saadaan ihoon kosteutta syvemmälle kuin kotirasvauksella. Kasvohoito kolme – neljä kertaa vuodessa auttaa monia kuivaihoisia selviämään pakkastalven yli.

Minulla on hyvin herkät silmät, jotka vuotavat vettä kaikista ripsiväreistä. Uskaltaisinko kokeilla kestovärjäystä, vai ovatko aineet liian voimakkaita herkille silmille?

Kestovärit ovat aika voimakkaita aineita ja saattavat kirvellä silmiä värjäyksen aikana. Usein värin hapetteena oleva vetyperoksidi ärsyttää ja on kirvelyn aiheuttaja. Ajan mittaan väriaineille voi myös tulla allergiseksi. Väriaineet ovat osin sukua hiusväreille ja hiusväriallergiat ovat selvästi lisääntyneet viime vuosina.

Kaikesta huolimatta kestovärjäys sopii käytännössä useimmille. Jos haluat kokeilla, pyydä kosmetologiasi tekemään valmiilla värisekoituksella käyttötesti kyynärtaipeeseen. Jos kahden päivän sisällä testikohtaan ei tule ihottumaa, sinulla ei todennäköisesti ole kestoväriallergiaa, ja uskallat mennä kosmetologille kokeilemaan värjäystä. Jos silmät alkavat kirvellä värjäyksen aikana, värin voi ottaa saman tien pois ja olo helpottuu.

Kosmetiikkatuotteissa on nykyisin merkintä, kuinka kauan ne säilyvät avaamisen jälkeen. Avatun purkin kuvan vieressä on luku kuukausina, esimerkiksi 12 M. Se tarkoittaa, että tuote säilyy 12 kuukautta avaamisen jälkeen. Kyseinen säilyvyysaika on valmistajan takaama säilyvyys. Sen jälkeen tuotteen käyttö on kuluttajan omalla vastuulla.

Tuote voi olla ihan kelpoa tuon päivämäärän jälkeenkin. Jos tuote haisee härskiltä tai muuten omituiselta, tai jos parin päivän sisällä levittämisen jälkeen ihollesi ilmestyy näppyjä, heitä se pois.

Minulla on jalkapohjassa päkiän kohdalla känsä. Se tuntuu kävellessä tosi kipeältä. Olen yrittänyt hoitaa sitä apteekin lääkkeillä ja laastareilla, mutta ne eivät auta. Miten saisin sen pois?

Känsät voivat olla todella kivuliaita. Parhaiten pääset känsästä eroon menemällä jalkahoitoon. Jalkahoidossa känsä poistetaan mekaanisesti. Toimenpide ei ole kivulias. Känsä syntyy helposti uudelleen, joten säännöllinen jalkahoito voi olla tarpeen.

Tuote voi olla ihan kelpoa tuon päivämäärän jälkeenkin. Jos tuote haisee härskiltä tai muuten omituiselta, tai jos parin päivän sisällä levittämisen jälkeen ihollesi ilmestyy näppyjä, heitä se pois.

Allergiaportaali

Tietoa ja apua kosmetiikka-allergisille

Kosmetiikan Allergiaportaali on mainio sivusto kaikille kosmetiikka-allergioista kiinnostuneille.
 
Monipuolisen tiedon lisäksi sivustolla on mahdollisuus tehdä listaus itselle sopivista kosmetiikkatuotteista omat, allergiatestein todetut allergiat huomioonottaen. Hajusteetomista tuotteista voi tehdä listauksen, vaikka ei olisikaan testattua hajusteallergiaa. Maksuton sivusto on Helsingin Allergia- ja astmayhdistyksen ylläpitämä.
 
Iho- ja kosmetiikkaneuvonta 
 
Jos sinulla on kysyttävää allergioista ja kosmetiikan tuotevalinnoista, voit soittaa tai kirjoittaa Helsingin Allergia-ja astmayhdistyksen iho- ja kosmetiikka-asiantuntijalle.

040 834 8803 (ma-to klo 10 – 15)

kosmetiikka@allergiahelsinki.fi